Министър съобщи важна новина за една от магистралите ни.От март започва

...
Министър съобщи важна новина за една от магистралите ни.От март започва
Коментари Харесай

Министър Цеков: От март започва дострояването на АМ Хемус

Министър заяви важна новина за една от автомагистралите ни.

От март стартира да се работи по дострояването на автомагистрала " Хемус ", основна за Северна България. Това сподели пред bTV министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

С приемането на измененията в Закона за публичните поръчки посредством преходните и заключителните разпореждания на Бюджет 2024, се открива опция за предоставяне на индексации във финансирането на компаниите, строящи 9-те лотовете от на Автомагистрала " Хемус.

Освен това - ще се финансират и 5 сектора на проектомагистралата сред Видин и Ботевград, водеща до Дунав мост-2, написа.

Строителният сезон идва след зимата, в действителност от февруари, има планувани пари от държавния бюджет, уточни той.

" Още от месец март ще може да се възобнови интензивно строителството по цялата автомагистрала. Говоря за всички сектори до Плевен, в това число и секторите до Плевен и Велико Търново, 4-ти и 5-ти сектор, 9-ти сектор към Търговище.

Има към момента административни процедури, свързани със 7-ми и 8-ми сектор, само че са основани всички предпоставки да се строи интензивно Автомагистрала " Хемус ". И същото важи за пътя " Видин-Ботевград ".

Възлагали сме строителство на автомагистрали в предишни интервали, без да имаме планова подготвеност. В момента се строят 5 автомагистрали и 1 се проектира. Това, което ми дава вяра за 2024 година е, че плановата подготвеност към този момент е изпреварваща за няколко от тези основни автомагистрали. Става въпрос за " Хемус ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР